Hur fiskar man Gös ? Den Bästa Fiskeguiden 2021

Denna guide är uppbyggd i flera steg för att förbättra ditt gösfiske. Vi kommer steg för steg gå igenom allt du behöver veta för ett lyckat gösfiske.

Guide uppdaterad 2021-07-12

Denna fiskeguide innehåller


  • Vad är en gös?
  • Hur fiskar man Gös
  • Vilka beten?
  • vilket spö?
  • Hur hanterar man en gös

Bild på en Gös

Gös eller Sander lucioperca som den heter på latin, som betyder gäddabborre är en rovfisk, som du kanske redan har gissat tillhör gösen abborre familjen. Gösen är mycket populär bland Svenska fiskare, speciellt bland de som vill äta fisken de fångat, eftersom att Gösen är en utmärkt matfisk. Gösen kan du hitta överallt i Sverige.


Hur Fiskar man gös?

Gösen är en mycket bra fiske för dig som är nybörjare man kan fiska den alla årstider och alla tider på dygnet, bara du har koll på var de är och jagar. de är dock lättast att fiska under varma sommarkvällar då de jagar nära ytan.

Under här har vi en video som går in på mer detalj


Vilka beten?

Gös går att fiska utmärkt med de flesta beten, de som vi tycker fungerar bäst är jiggar och jerkbaits, men du kan även fiska den med wobbler, vertikaljigg, du kan tillock med meta efter den. Vi rekommenderar att ha ett ganska stort sortiment med dig i fiske lådan då gösen är lite seg ibland. Det bästa är att testa sig fram.


När det kommer till jerkbait är Salmo Slider våran absoluta favorit, det är ett otroligt lättfiskat jerkbait. det fungerar även utmärkt med vanliga spön. Våran absoluta favorit bland de jiggar som vi använt är Strike Pros Piglet Shad, den får inte bara upp bra fisk utan är även mycket lätt att rigga vilket är ett stort plus.


Om du är ute efter fler fiskedrag så är Happy Angler en väldigt billig och bra affär


Vilket spö ska jag använda?

Vi har pratat och diskuterat denna frågan flera gånger inom Sverigefiske, men vilket fiskespö är egentligen bäst? Vi har hittat rekommendationer och från egna erfarenheter kommit fram till de bästa spöna för gösfiske.


Svartzonker Black Series Pro haspelspö

Svartzonkers black series pro spöet är våran absoluta favorit bland de spön som vi använt. Ett perfekt allround spö som klarar av de mesta. funkar utmärkt för både Gös och gädda.

kastvikt 30-90g


Abu Garcia Venerate haspelspö

Abu Garcias Venerate spö är ett lite billgare alternativ, men det långt ifrån ett dåligt spö bara för att det har en lägre prislapp. Ett utmärkt, robust och bekvämt spö. Speciellt rekommenderat för fiskare som vill kasta riktigt långt

kastvikt 10-40g


Är du inte nöjd med Sverigefiskes toppval? Då rekommenderar vi starkt butiken Happy Angler, varför? Jo för att de alltid håller låga priser och har ett enormt brett sortiment.


Hur hanterar man Gös på rätt sätt?

Denna videon förklarar hur man greppar fisken på ett säkert sätt utan att skada både dig och fisken. Han demonstrerar greppet på en Gädda men funkar exakt likadant med gös.