Bästa Fisketången På Marknaden 2021

Att välja rätt fisketång verkar som en enkel sak, men det finns många faktorer som spelar roll. Ska tången vara böjd eller rak? vad är Hookout tång? Vi ska besvara alla frågorna och förmodligen hitta den perfekta tången som passar dina behov.

Vi rekommenderar att man införskaffar sig två stycken tänger en böjd och en rak. Varför rekommenderar vi detta? Jo för att när fisken svalt betet på ett svårt placerat ställe, är det lättare med en böjd tång. Men det är samtidigt mer opraktiskt. Medans en rak tång är praktisk och får jobbet gjort, i de flesta sammanhang.

Vi har sammanfattat de tänger vi anser presterar bäst och håller den högsta kvalitéten på marknaden.

En smidigt och lätt tång är alltid att rekommendera för att underlätta avkrokningen. Vi rekommenderar starkt tången Fisherman 29 cm fisketång. Längden är helt enkelt perfekt och den är långt ifrån klumpig. Tången är tillverkade i borstad och mycket saltvattenbeständig nickel. Detta gör att tången inte rostar samt förebygger tröghet, vilket kan uppstå på många tänger.

  • Det billiga priset gör denna tång även mer eftertraktad.
  • Tången kommer i två stycken olika storlekar 23 och 29 cm.

En robust men smidig tång med en lätt böjning i nosen. Vi pratar självfallet om den välkända Daiwa Prorex Long Nose tången, på hela 28cm. Denna tången är ett praktexempel på att kvalite inte alltid behöver kosta skjortan. Daiwa har under nästan ett sekel tillverkat hög prestanda produkter med mycket god kvalite, med alltid den rätta prislappen.

Vi kommer alltid att rekommendera märket Daiwa till alla kära sportfiskare.

En nätt och smidig hookout tång är aldrig fel att ha i betesväskan. Med en trång gäddmun är det extra smidigt med en hookout tång, för att nå kroken. Vi rekommenderar starkt BFT’s hookout tång, för dess perfekta längd. Längden och storleken är perfekt för att arbeta inuti våra svenska predatorers käftar. Ytterligare en stor fördel med hookout tänger är att de väldigt sällan rostar. Detta gäller inte endast BFT’s hookout tång, utan hookout tänger generellt.

Är du inte nöjd med Sverigefiskes toppval av tänger? Hittar du flera här

Om du bara väljer en?

Om du bara väljer en tång. Rekommenderar vi att du använder dig av en vanlig rak fisketång, gärna en lång runt 30 cm. Vi rekommenderar den ovanstående Fisherman 29 cm fisketången.