Det Bästa Tältet På Marknaden 2021 Den Bästa Köpguiden

Att välja det perfekta tältet är viktigt, det finns många olika faktorer att tänka på. Hur ska du använda tältet ? Ska du bära på tältet under en lång vandring ? eller ska du campa och bara montera upp tältet en gång? Hur många personer ska bo i tältet? Hur Vill du montera ditt tält? Kan tältet tåla dåligt väder. De är bara några av alla faktorer du behöver tänka på när du ska bestämma vilket tält är perfekt för dig.


Wild Country Zephyros Compact 1

Detta tältet är för dig som är ute och cyklar, vandrar, och springer i naturen. Det är ett lätt och kompakt tält med ett packmått på 30 x 18 cm passar det utmärkt i en ryggsäck. Tältet är vattentätt med fullt tejpade sömmar, med meshpaneler. Det rymmer en person och kan användas vår, sommar, och höst. Tältlinorna är gjorda av reflekterande matereal vilket gör det lätt för dig att hitta tältet i mörkret. Vi märkte att tältet hanterar vind otroligt bra, på grund av at det står så lågt. Det var lätt att montera, och vi anser att även en nybörjare skulle kunna montera upp det relativt snabbt (men såklart rekomenderar vi att du testar att montera tältet hemma innan du ger dig iväg med det).

Zephyros Compact 1 får 5 stjärnor av oss därför att det är så prisvärt, det presterar fantastiskt bra för det låga priset.


Vaude Mark XT 3P

Vaude Mark Xt 3P är camping entusiastens drömtält. Det ligger i den dyrare pris klassen men om du ofta är ute och campar är detta tältet lätt värt pengarna. Detta rymliga tunneltält har en golvyta på 7,0 m², en inre tält yta på 3,8 m², och packyta på 60 x 17 cm. Tältet är gjort av 100% polyamid med 40D ripstop silikon-/polyuretan beläggning, vilket gör tältet både regn och snö tåligt, samt bra ventilation, vilket betyder att tältet kan användas året runt. Tältet rymmer upp till 3 personer, och har även en vestibul där man kan förvara sin utrustning. Tältet är relativt lätt att montera speciellt om man är flera personer.

Som sagt är tältet dyrt så vi rekommenderar inte detta tält till dig som bara tältar lite då och då, detta är ett tält för dig som är camping-tokig. Vi ger detta tältet 4,5 stjärnor för att det verkligen inte är för alla, men om du campar ofta och är villig att spendera mycket pengar på ett bra, pålitligt tält rekommenderar vi det starkt!

Vaude Campo Compact 2P

Ett utmärkt tält för kortare campingturer. Ett rymligt tvåmannatält, som är otroligt lätt konstruerat. Kan användas från vår till höst. Med en packvikt på 2,7kg är den lätt att bära med sig på en vandring. Där detta tältet faller är ventilationen. Den var långt ifrån dålig men vi tycker att den kunde varit bättre, speciellt när dom gör reklam för att den är utmärkt, med det sagt så hade vi inga klagomål på vind och vatten resistansen.

Vaude Campo Compact får 4 stjärnor av oss på grund av att detta tältet är nästan dubbelt så dyrt som Zephyros compact 1. Vår rekommendation är att köpa två Zephyros, istället för att köpa en Campo Compact, men om du vill dela tält med någon så finns det värre tält där ute.