Bästa Fisketillbehören På Marknaden 2021


Vilka fisketillbehör behöver du egentligen? Vi är här för att hjälpa dig med de mest grundläggande tillbehören vi anser behövs i varje fiskeväska. Så vilka tillbehör behöver du? Nedan har vi gjort en lista på tillbehör vi anser är ett måste när man ska fiska. Vi har även gjort oss nästa steg och sammanfattat de bästa märkena och produkterna. Så vilka tillbehör behöver du? Nedan har vi gjort en lista på tillbehör vi anser är ett måste när man ska fiska. Vi har även gjort oss nästa steg och sammanfattat de bästa märkena och produkterna.

Alla tillbehör vi rekommenderar använder vi själva.

I denna guide finner du information om olika tillbehör och de bästa på marknaden.


Senast uppdaterad 2021-06-02

*Fisketång

*Fisksax

*Fiskehåv

*Tafsar

Att använda sig av en fisketång är ett måste! Det blir svårt att lossa krokarna utan en tång. Så vilken tång ska du använda dig av? En multifunktionell tång som vi anser är den bästa på marknaden just nu är Fisherman 13 cm fisketång. Den fungerar utmärkt till medelstora fiskar, men det kan bli svårt att nå om man skulle få upp en större predator. Fishermans 13 cm tång har även en linklippare och passliga käftar för att ta loss och fästa fjäderringar. En robust och stabil tång som passar för alla!


Fiskesax är ett väldigt bra verktyg för alla fiskare. När linan väl ska klippas är det oerhört jobbigt om man glömt saxen! Hur ska du klippa linan? Det är svårt om man har en grov flätlina. Du vill gärna inte heller skada flätlinan, så att dra av den med hjälp av en tång är inte ett alternativ. Den sax vi använder oss av är en simpel Rapala Sax.

Egenskaper

– Passar utmärkt för att klippa flätlinor.

– Stora hål för fingrarna.

– Halkfritt och stabilt grepp.

– Material – Rostfritt stål.


Att ha en bra håv är viktigt för att landa in fisken. När drömfisken väl sitter på kroken är det surt om du skulle förlora den på grund av en så simpel sak, att du inte äger en håv. En håv måste inte vara dyr, det finns massor med billigare alternativ. Vi har och kommer förmodligtvis alltid använda oss av Maxximus Wading Net, den är lätt att hantera och har ett kort skaft. En perfekt håv för allround fiske.

Skaft 90cm, nät 50x60x65 cm.


Att ha en bra tafs är lika viktigt som att använda bra fiskeutrustning. När gäddan väl sitter på kroken vill du inte gå miste om fisken på grund av en dålig tafs. Vi använder oss alltid av samma tafs, nämligen BFT Fluorocarbon Leader 46 cm tafs. Fluorocarbontafsen är lätt och smidig och ger bra kontroll över draget. Utrustad med crosslock-lås och lekare. Fluorocarbon lina blir så gott som osynlig i vattnet vilket är en stor fördel vid fiske efter skygga fiskar som inte låter sig luras i första hand. Vi rekommenderar alltid långa tafsar då gäddor har en tendens att snurra sig, då vill du inte ha en för kort tafs.

46cm, draghållfasthet ca 40,kg


Är du inte nöjd med Sverigefiskes toppval? Då finner du flera alternativ i länken nedan.


Sverigefiske.se hämtar mycket av sin information ifrån hemsidan Webbkollen.se men vad är Webbkollen? Jo Webbkollen är din köpguide på webben. Vi hjälper dig att hitta de bästa produkterna till det bästa priset på marknaden. De jämför även olika produkter och rekommenderar de mest högkvalitativa produkterna. Länk dit finns här

Om du vill läsa mer om Webbkollen kan du göra det här