Bästa Sportfiskevågen På Marknaden 2021

Att välja rätt fiskevåg är kanske inte det mest intressanta inom fiskevärlden. Därför har vi bakom Sverigefiske bestämt oss för att lätta den bördan från dina axlar och lista de bästa vågarna ute på marknaden 2021. De vågar vi jämför är alla godkända vågar enligt sportfiskarnas förbund.

Vi jämför endast produkter vi själva använder oss av.

Senast uppdaterad 2021-07-13


Salter Super Samson

En godkänd sportfiskevåg är alltid något att sträva efter, när man letar efter en ny fiskevåg.

Ett bra och billigt alternativ är Salter Super Samson, en godkänd fjädervåg tillhör inte det vanligaste på listan.

När rekordfisken äntligen ligger i båten skulle det vara trevligt att veta dess exakta vikt, speciellt om man har för avsikt att kasta den tillbaka i sjön så den kan samla på sig lite mera vikt. Salters standardvåg är en bra traditionell fjädervåg vars batterier garanterat inte tar slut mitt i vägandet.

50 grams noggrannhet


Berkley 23 kg PRO digitalvåg

En digitalvåg anses som det smidigaste alternativet. Det behöver inte kostar en förmögenhet längre att få tag på en godkänd våg. Berkley har nämligen ett brett utbud på godkända fiskevågar, den våg vi använder oss av är Berkley 23 kg PRO digitalvåg. Vågen har 10st minnesplatser, vilket tillåter dig att spara dina fångsters vikter vilket du inte har på en fjädervåg.

10 grams noggrannhet


Salter Electro Samson

Den allra kändaste vågen som används av majoriteten av svenska sportfiske profiler är

Salter Electro Samson. En digitalvåg med bra noggrannhet och är oerhört slittålig. Vi använder oss främst av Samsons för kvaliteten och prestandan Samson håller.

Finns i tre olika storlekar 10, 25 & 45 kg och alla är godkända enligt SportFiskarna.


Att ha en godkänd sportfiskevåg är kanske inte det viktigaste hos gemene man, men för den entusiastiska fiskaren är det ett viktigt verktyg, för att hamna i Sportfiske registret 2021.

Är du inte nöjd med Sverigefiskes toppval? Då rekommenderar vi starkt butiken Happy Angler, varför? Jo för deras billiga pris och deras breda utbud.