Fiskeset – Bästa tipsen på de mest prisvärda och proffsiga fiskeseten 2021

Här på Sverigefiske har vi sammanställt de bästa färdiggjorda fiskeset 2021. All utrustning vi rekommenderar har vi själva fiskat med. Hur rekommenderar vi? Vi tar hänsyn till Prestanda och pris.

Färdiga fiskeset

Vi rekommenderar helst inte färdiga fiske-set, men ibland kan det vara otroligt smidigt att köpa färdiga set. Tillverkarna brukar ge generösa rabatter. Abu Garcia Svartzonker Revo X haspelset, är det färdiga fiskeset som vi starkt kan rekommendera, för dig som nybörjare men även till veteranerna. Den slittåliga Revo X rullen i kombination X-serien av Abus gäddspön, gör detta till det ultimata gäddspöt.


Ett perfekt spö för den som gillar haspelrullar är. Savage Gear XLNT2 Bushwhacker + Okuma Azores haspelset. Setet är gjort för gäddfiskare som hellre föredrar haspelrullar istället för multirullar. Savage Gear har designat rullen med en större vev för bättre grepp. Rullen är avsedd för saltvattenbruk och håller garanterat Östersjöns stänk.

Har du en stram budget?

Det är inget att oroa sig för, vi ska hjälpa dig! Sverigefiske har utfört olika tester för att ta reda på vilket fiskeset som anses bäst presterande per krona.

På en stark första plats har vi Fladen Warbird haspelset. Detta stabila fiskesetet kan vi stolt rekommendera till dig med en stram budget. Spöt är anpassat till all around fiske. Spöt är perfekt till nybörjare, då det är väldigt lättfiskat och otroligt slittåligt.


Ett fiskeset som även presterat bra i våra test är fiskesetet Daiwa Strikeforce haspelset. Spöt är väldigt lätt, men slittåligt. Med ett skönt korkhandtag kommer du aldrig ångra dig. Vi rekommenderar att du använder dig av 244 cm spöt, då kastvikten är lite högre. Detta gör att du kan använda mindre jerkbait samt mindre gäddjiggar. Perfekt spö till medelfiske och lite större fisk.