Bästa Gäddjiggarna 2021

Här på Sverigefiske har vi sammanställt de bästa gäddjiggarna på marknaden 2021 för ett lyckat fiske. Hur rekommenderar vi? Vi går efter det drag som gett oss på Sverigefiske bäst resultat, användbarheten på draget, samt priset. Alla drag som vi rekommenderar har vi själva fiskat med.

Skärgårdsfiske

Skärgårdsgäddor skiljer sig enormt jämfört med insjögäddor. Gäddorna är allmänt roligare att fiska, då fisken har en tendens att vara starkare. Så vilken gäddjigg ska jag använda? Jo det finns ett flertal gäddjiggar vi skulle kunna rekommendera. Men om Sverigefiske skulle välja hamnar Savage Gear 4D Real Eel 20 cm i färgen olive pearl på en starkt förstaplats. När alla drag sviker så plockar vi alltid fram Real Eel, den har aldrig svikit oss. Färgkombinationen Olive Pearl fungerar både i mörka samt ljusa sjöar.


Vinterfiske

Under vintertiden då gäddorna blir trögare, är det alltid bra med en gäddjigg som kan anpassa sig till långsamma samt snabba vevtag. Till det långsamma fisket rekommenderar teamet pig shad. Pig shad fungerar utmärkt till det långsamma fisket. Vi rekommenderar färgerna Red tiger till de mörkare sjöarna samt blåsiga dagar på skärgårdarna. Till de ljusare sjöarna rekommenderar vi Green Motoroil pike.


Vill du fiska på djupare vatten?

Fiska på de djupare delarna? Då har vi det perfekta alternativet till dig. Rapala X-Rap är draget vi starkt rekommenderar, kan dock inte bara fiskas ned i djupet utan fungerar även bra i de grunda vikarna. Draget är uppdelat i två delar, hård kropp som en jerk med en mjuk lockande stjärt. Vi rekommenderar att man köper till en extra stjärt, för draget är en gäddmagnet. Sverigefiske rekommenderar starkt färgen HTIP det är en favorit.


Gäddjiggen som plockat antalet

Gäddjiggen som plockat antalet är Quantum Yolo Pike Shad. Sverigefiske har haft otroligt bra fiske med just denna jigg under hela sommaren samt hösten. Jiggen har levererat makalöst många gäddor. Färgkombinationen Sverigefiskes framgång har varit på är Roach. Roach kan användas både i ljusare vatten samt mörkare sjöar.

Roach

Är du inte nöjd med Sverigefiskes toppval? Då rekommenderar vi starkt butiken Happy Angler, varför? Jo för deras billiga pris och deras breda utbud.