Bästa Nybörjarspöna 2021

Här på Sverigefiske har sammanställt de bästa färdiggjorda fiskeseten på marknaden 2021. Fiskeseten vi rekommenderar här är för alla åldrar. Vi rekommenderar att alla barn börjar med inkapslade rullar då de är otroligt lätta att kontrollera. Inkapslade rullar är även billigare att köpa. All utrustning vi rekommenderar har vi själva fiskat med


Patriot Fireball-set

Patriot Fireball-set med kapslad rulle är ett perfekt nybörjarset. Det är väldigt lättfiskat samt slittåligt. Spöt är designat för barn, så det tåler att tappas på marken, allmänt stryktåligt . Linan finns redan på rullen så det behöver du inte oroa dig för.

Patriot Fireball-setet kommer etta på vår lista för att den checkar verkligen av alla boxar som ett bra nybörjarset ska. Det är slittåligt, lätt att hantera, lätt att bära runt på, man kan säga att man får mycket kvalitet för priset. Det perfekta spöt är nybörjare, speciellt barn eftersom att de kan vara lite vårdslösa av sig.


Abu Garcia Ike Dude set

En annan favorit från Sverigefiske är Abu Garcia Ike Dude set med inkapslad rulle. Vi har utfört vår kvalitetstest på detta fiskespöt och hade goda resultat, Väldigt slittåligt och är barnanpassat. Spöt är väldigt bra designat, vilket kan vara viktigt för barn. Linan finns redan på rullen så det behöver du inte oroa dig för.

Med samma pris som Patriot fireball-set så är detta spöt enligt oss lite sämre, men det är mest en smaksak. Skillnaden mellan de båda spöna är att Abu spöt är lite tyngre och mer robust, medans vi anser att Patriot spöt är lite mer bekvämt, och lätthanterligt. Men för dig som gillar lite tyngre spön så är detta perfekt för dig.


Abu Garcia Abumatic Junior set

Abu Garcia Abumatic Junior set med inkapslad rulle är ett bra fiskeset, men det har sina brister. Väldigt bra för mindre barn. Linan finns redan på rullen så det behöver du inte oroa dig för. Vi rekommenderar Patriot Fireball-set med kapslad rulle, men det är en liten prisskillnad mellan fiskeseten.

Som sagt så är då detta set lite billigare än de andra på listan. Det är ett helt godkänt spö och perfekt för mindre barn som kanske bara kommer fiska en gång. Det är väldigt lätt och ganska bekvämt att fiska med, men det ska även sägas att det inte kändes så värst slittåligt när vi provfiskade med det.


Är du inte nöjd med Sverigefiskes toppval? Då rekommenderar vi starkt butiken Happy Angler, varför? Jo för deras billiga pris och deras breda utbud.