Bästa Fiskevattnen Gävleborgs Län 2021

Har du tröttnat på dina gamla favorit fiskevatten och letar efter nya fiskeställen här i Gävleborgs Län? Då har du kommit till helt rätt plats! Här har vi på Sverigefiske sammanställt de bästa fiskevattnen Gävleborgs Län kan erbjuda.

Alla platser vi på Sverigefiske rekommenderar har vi själva fiskat i under flera tillfällen.

Gävleborgs Län bjuder på en stor variation av fiskemöjligheter. Det finns ca 300 mil strömmande vatten, drygt 3000 sjöar och ca 18 mil kuststräcka. De största vattendragen är Ljusnan och Dalälven. Här finns verkligen något för alla. I Gävleborg kan man naturligtvis fiska efter alla fiskarter, men vi på Sverigefiske rekommenderar att du fiskar efter Öring, Harr och Röding med tanke på att beståndet ökat drastiskt.

Storhamrasjön

För rutinerade gäddfiskare som vi, är det aldrig kul att inte kunna fånga det gröna monstret, därför fiskar vi sällan i sjöar där gäddan inte förekommer. Vi på Sverigefiske rekommenderar starkt att du fiskar i Storhamrasjön. Här har du möjligheten att fånga gädda, abborre, öring, regnbåge, harr, röding och sik.

Fisket här är något annorlunda, med bäckar till större åar, fisket är väldigt intressant och så mycket roligare än vanliga sjöar.

Det kan alltid vara svårt att välja nya drag till nya vatten, därför har vi på Sverigefiske sammanställt de drag som fungerat bäst under våra fisketest.
Är du ute efter det gröna monstret? Rekommenderar vi starkt att du använder dig av Svartzonker Real Series McRubber Jr 17cm i färgen Baltic Herring & Eelpout för att locka till gäddorna på bästa sätt.

Är du ute efter Regnbåge, röding eller öring? rekommenderar vi starkt att du använder dig av Viking Herring skeddrag i färgen 1700g.

Det går att lösa båt, men det kan vara klurigt.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!

Lissjön

Anledningen till att vi tog med Lissjön är enkel, sjön är otroligt lättfiskad och lättåtkomlig. Det finns 9 st bryggor runt sjön samt 5 st vindskydd. Sjön är lättåtkomlig med väg på båda sidor, men det är ändå ett lugnt och avkopplande område. På stora parkeringen finns det plats för husvagnar/husbil, det finns 2 st utedass. Det planteras i fisk under hela året, något mindre under vintern då det ligger is. Sommaren planteras det i fisk var 3de vecka. Det är väldigt barnvänligt område, perfekt till nybörjare samt proffsfiskare.

Det kan alltid vara svårt att välja nya drag till nya vatten, därför har vi på Sverigefiske 

sammanställt de drag som fungerat bäst under våra fisketest.

Draget som haft överlägset bäst resultat har varit Northern King Mag 18 g trollingsked i färgen WTM (UV), draget har fungerat till allt i sjön, allt från abborre till regnbåge.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!