Bästa Fiskevattnen Östergötlands Län 2021

Har du tröttnat på dina gamla favorit fiskevatten och letar efter nya fiskeställen här i Östergötland? Då har du kommit till helt rätt plats! Här har vi på Sverigefiske sammanställt de bästa fiskevattnen Östergötland kan erbjuda.

Alla ställen vi rekommenderar har vårt team fiskat i under flera tillfällen.

Roxen

Sverigefiskes team kan stolt säga att fisket i Roxen har varit överlägset bäst. Den stora sjön på 10.000 hektar och tonvis av betesfisk, har gjort att sjöns predatorer såsom gädda, gös samt abborre växer sig enorma under kortare förhållanden jämfört med andra sjöar.

Sjön är relativt grund med en medelbottnen på 4,7 meter.

Teamet har använt sig av ett stort utbud av drag, men den färg som fungerat bäst har varit skrikigare grönaktiga färger.

De drag som Sverigefiske rekommenderar att använda är Rapala X-Rap Peto 14 cm jerkbait i färgen HTP. Om du är sugen på en jigg, vilket alltid är bra, framförallt för variation av beten rekommenderar vi Daiwa Prorex Side Kick 23 cm gäddjigg i färgen Cartoon Pike.

Glöm inte bort att lösa fiskekort. Är du sugen på att hyra båt? Det finns båt att hyra samt båtramp i Kungsbro (vid Motala ströms mynning) samt vid Idingstad Säteri.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!

Björkern

Björkern är en väldigt intressant fin sjö, med ett toppdjup på 41 meter. Sjön har ett fint utbud med gädda,abborre och röding som fiskeinriktning. Sverigefiskes team har testfiskat sjön vid ett flertal tillfällen och haft goda resultat. Vi rekommenderar att man har ett flertal olika drag som går på varierande djup.

Det går dessvärre inte att hyra båt vid denna sjö,  men det går lika bra att kasta från land. Om du har en egen båt finns det båtramp på parkeringen till Valö.

För att göra det lättare för dig har teamet sammanställt de drag som visat bäst resultat. Om du är intresserad av någon av dessa drag är det bara att klicka på de blåa länkarna.

För de djupare delarna av sjön rekommenderar vi Rapala Jointed Shad Rap 9cm wobbler i färgen CBG.

För djup på 2-3 meter rekommenderar vi Strike Pro Buster Jerk sjunkande 15 cm jerkbait i färgen Emerald Herring