Bästa Fiskevattnen Uppsala Län 2021

Har du tröttnat på dina gamla favorit fiskevatten och letar efter nya fiskeställen här i Uppsala Län? Då har du kommit till helt rätt plats! Här har vi på Sverigefiske sammanställt de bästa fiskevattnen Uppsala Län kan erbjuda.

vi på Sverigefiske har provfiskat i alla sjöar som vi rekommenderar under ett flertal tillfällen.

I Uppsala län finner du ett annorlunda fiske, allt från storvuxna gäddor och gösar till öring och lax. I Uppsala län har du även chans att fiska efter mindre kända arter som asp, färna, vimma och faren. Fisket efter dessa arter är mycket bra och flera svenska rekord är fångade i länet.

Tämnaren

Tämnaren är en av Sverigefiskes absoluta sjöar i hela Svealand. Fisket här är väldigt unikt med ett medeldjup på 100-130 cm. Det som sjön sticker ut med är att du kommer se när gäddan attackerar, vilket tar fiskeupplevelsen till en ny nivå.

Eftersom sjön är väldigt grund rekommenderar vi att du använder dig av ytbeten eller poppers. Drag som går väldigt grunt fungerar också såklart.

När sverigefiske fiskat så finns det ett fåtal drag som stuckit ut, och fungerat makalöst bra. Att välja drag är alltid lika svårt, så vi är här för att hjälpa dig. Teamet har provfiskat sjön under ett flertal gånger och resultaten har oftast varit lika. På en stark första plats kommer 

Strike Pro Pike Pop 9 cm popper i färgen Clown. Vi anser även att drag som är weedless är ett måste i sjön, under våra fisketest har Rapala Weedless Shad 8 cm i färgen SD fungerat utmärkt.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!

Gimo Damm

Gimo Damm är det idealiska sommarfiske sjön. Anledningarna till att vi tog med denna sjön är för att den aldrig fått den uppmärksamheten den förtjänar.

Under våra fisketester, blev fisket bara bättre och bättre. Sjön är anpassad för alla typer av fiskare, allt från sportfiskare till barnfamiljer, den funkar för alla.

Sjön är otroligt lättfiskad och fisken hugger oftast på allt, försök dock att använda naturliga färger. Sverigefiskes fisketeam har testfiskat under flera tillfällen och självklart har vissa drag fungerat bättre än andra. Vi kan starkt rekommendera att använda dig av mindre jerkbaits samt mindre jiggar. För att göra det enkelt för dig ska vi på Sverigefiske dela med oss av de drag fisket fungerat bäst på.

På en stark första plats hamnar Siek Glapy 11 cm jerk i färgen HK26. Är du mer intresserad av jiggar? så rekommenderar vi att du använder dig av Strike Pro Piglet Shad 8,5 cm i färgen Ice Shad.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!