Bästa Fiskevattnen Västra Götalands Län 2021

Har du tröttnat på dina gamla favorit fiskevatten och letar efter nya fiskeställen här i Västra Götaland? Då har du kommit till helt rätt plats! Här har vi på Sverigefiske sammanställt de bästa fiskevattnen Västra Götaland kan erbjuda.

Alla platser och vatten vi rekommenderar, har vi på Sverigefiske själva fiskat i och kan starkt rekommendera till andra.

Mjörn

Mjörn är sjön som direkt kom upp i våra tankar när vi skulle rekommendera sjöar i Västergötland.  Mjörn är en varierad sjö med stora djupbassänger, öar, grund och vikar. Största djupet är på 52 m. Vi rekommenderar de grunda gräddrika vassvikarna, där vi haft otroligt bra sommarfiske. Det är alltid lika svårt att hitta de perfekta dragen för nya sjöar. Vi på Sverigefiske har tagit oss fritiden att rekommendera de drag som fungerat bäst för oss. Är du en jigg person? Rekommenderar vi starkt Strike Pro Pig Shad Tournament 18 cm fiskjigg i färgen Spotted Bullhead. Jiggens konstruktion gör att den kan fiskas otroligt långsamt, men även snabbt i de grunda vikarna. Är du mer av hårdbetes person rekommenderar vi starkt Gator Twitch 6,5 cm jerkbait, i färgen Roach. Bägge dragen är dock ett måste i draglådan.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!

Gårdsjön Kortfiskeområde

Varför rekommenderar Gårdsjö kortfiskeområde? Jo för det varierande fisket såklart. Här kan du få allt från traditionella insjöfiskar till ädelfiskar, det förekommer även gös i sjöarna. Sverigefiske rekommenderar starkt att du testar Gårdsjö kortfiskeområde, eller Gårdsjö, Narven och Långtjärn som de tre sjöarna heter. Medeldjupet på de tre sjöarna i området är 4-5 m med en total vattenyta på 75ha. Det flertal gångerna Sverigefiske fiskat här, har vi haft strålande resultat. Men fisken var svårflörtade tills vi hittade rätt drag, jiggar samt tailbeten har stuckit ut ur mängden och toppat listan. Jiggen som givit bäst resultat är SPRO Iris Popeye 23 cm fiskjigg i färgen Firetiger. För de som föredrar tailbete rekommenderar vi Svartzonker McMio Tail jerkbait, i färgen Red/Black. Betena vi rekommenderar är inte ett måste utan en rekommendation från rutinerade gäddexperter.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!