Bästa Fiskevattnen Dalarna Län 2021

Har du tröttnat på dina gamla favorit fiskevatten och letar efter nya fiskeställen här i Dalarna? Då har du kommit till helt rätt plats! Här har vi på Sverigefiske sammanställt de bästa fiskevattnen Dalarna kan erbjuda.

Alla platser som vi rekommenderar har vi själva fiskat i och kan med gott samvete rekommendera till er.

Runn

Det stället i Dalarna län som vi på Sverigefiske haft bäst resultat vid har utan tvekan varit Runn.

Sjön har en yta på 63,5 kvadratmeter, med ett medeldjup på 8,3m. När vi på Sverigefiske var där och fiskade fångade vi mest Gädda, Abborre, och Mört, men det finns även Braxen, Gärs, Lake, Löja, och Nors.

Vattnet i sjön är ganska mörkt, därför bör du använda beten med lite skrikigare färger. Den jiggen som plockade flest gäddor för oss var The Pig Shad Jr 20 cm fiskjigg i färgen C-664 Hot Baitfish. Om du är ute efter något lite mindre t.ex abborre rekommenderar vi starkt Strike Pro Piglet Shad 8,5 cm Jigg i färgen Atomic Chicken.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!

Ljusaxen

För den som är intresserad av en mindre sjö kan vi starkt rekommendera Ljusaxen. Ljusaxen är en del av Boda fiskeområde. Sjön har ett intressant fiske på grund av dess klara vatten. Under sommaren (när teamet var där och provfiskade) är det bra regnbåge och öring fiske, och på vintern ska det vara fint rödingfiske. Eftersom att vattnet i Ljusaxen är såpass klart rekommenderar vi att du använder mer naturliga färger på era beten.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!

Vi använde oss av dessa beten till mycket bra resultat. För att fånga den fina öringen rekommenderar vi Siek Kirre 4,5 cm Wobbler i färgen FL10G. För att fånga de största regnbågarna som Ljusaxen har att erbjuda, hade vi bäst resultat med Rapala Jointed Shad Rap 9cm Wobbler, i färgen CBG

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!