Bästa Gäddspöna 2021

Att välja ett nytt fiskespö kan vara svårt, du vill inte göra fel! Ett spö använder du trots allt under en längre period. Därför har vi på Sverigefiske sammanfattat de bästa gäddspöna på marknaden 2021 för ett lyckat fiske. Alla spöna vi rekommenderar har vi självklart fiskat med.

Hur rekommenderar vi? Vi tar hänsyn till både prestanda, och pris, för att få fram de gäddfiskespöna som varit bäst i test. Självklart är bekvämligheten av spöt viktigt!


Gäddspön

Teamets favorit spö för gäddfiske är BFT Instinct spinnspö. Spöet finns i olika längder och viktklasser, men vi rekommenderar spöet på 239 cm och 40-130 i kastvikt. Spöt klarar både lätta drags samt tyngre gäddjiggar för grövre fisk.


Ett billigare alternativ är Maxximus Piscatux spinnspö. Spöet är perfekt till den med en stram budget. Spöt är väldigt prisvärt för pengarna och har en hög prestanda. Vi rekommenderar att välja 225 cm spöet med en kastvikt på 80 gram. Anledningen till detta är att spöet på 120 gram har problem med att kasta lättare drag, därför anser vi att spöt inte har samma prestanda som 80 gram spöet.


Jerkspön

Teamets favorit jerkspö för gäddfiske är BFT Buster Jerk Stiff spö. Spöt håller väldigt hög kvalite för priset. Otroligt bra styvhet i spöet, vilket är ett ultimatum för ett lyckat jerkfiske. Vi har tagit hänsyn till priset och rankar detta spöet som det bästa för pengarna.


För dig med en lite större budget skulle vi starkt rekommendera BFT Roots G2 spinnspö. Spöna är framtagna av en stor fiskeprofil i Sverige vid namn Jimmy Lindahl. Spöna är lite längre än vanliga jerkspön, men det hindrar dem inte för att utföra ett bra jobb. Vi rekommenderar 6,7 jerkbait spöet eller 7,6 spöet. 7,6 spöet fungerar lika bra att jerka med som att fiska vanligt spinnfiske med.


Är du inte nöjd med Sverigefiskes toppval? Då rekommenderar vi starkt butiken Happy Angler, varför? Jo för deras billiga pris och deras breda utbud.