Bästa Haspelrullen På Marknaden 2021

Vi här på Sverigefiske har sammanställt de bästa haspelrullarna på marknaden för ett lyckat fiske. Hur rekommenderar vi? Vi går efter hur ergonomisk rullen är, hur slittålig rullen är , och priset. Alla haspelrullarna vi rekommenderar har vi själva fiskat med.

Haspelrullar

Teamet kan med stolthet säga att vi rekommenderar Abu Garcia Revo X haspelrulle. Rullen är oerhört stark och slittålig. Revo familjen är känd för att göra högprestanda rullar som sällan går sönder. Vi har använt denna rulle till tungt gäddfiske och lätt havsfiske.

Revo X rullen kommer dock inte bara på våran första plats för att den är väldigt slittålig, den är även otroligt skön att fiska med! Man känner väldigt lite vobblande även när man vevar fort. Rullen är utrustad med carbon matrix broms vilket är Abus egna påfund. Bromsen är mycket mjuk och jämn. Det är just därför vi anser att Revo X rullen från Abu Garcia är den bästa rullen för alla fiske intresserade, även om de är nybörjare eller proffs.På en stark andraplats hamnar Abu Garcia Elite Max haspelrullen. Rullen är mycket slittålig, vi har inte haft ett enda problem med rullen så länge vi fiskat med den. Elite Max-rullen har C6-kolfiberkonstruktion – precis som de dyrare Revo-rullarna. Det här gör rullen otroligt lätt och rejäl, men till ett billigare pris. Den är dock inte riktigt lika bekväm som Revo X vilket gör att den inte riktigt når upp till vår första plats. Men om du är villig att ge upp lite komfort för en billigare rulle är Abu Garcia Elite Max den rätta rullen för dig.


Stram budget?

 Det är inget att oroa sig för, vi ska hjälpa dig. Sverigefiske har utfört tester för att ta reda på vilken rulle som presterar bäst, med lägst pris.

Av de haspelrullarna inom den billigare prisklassen som vi testat har Maxximus Big Shooter 7000 haspelrulle presterat överlägset bäst. Rullen är gjord för tung karpfiske, men vi har även använt den till tungt gäddfiske och den har presterat otroligt bra. Den var förvånansvärt robust för det billiga priset. Den allra största Nackdelen måste dock vara att vevknoppen inte är så värst bekväm. Men en rulle med så lågt pris kan ju aldrig vara perfekt, och vi anser att rullens fördelar starkt överväger dens nackdelar.


Rullen som presterat nästan lika bra som Maxximus Big Shooter, är rullen Abu Garcia Pro Max haspelrulle. Rullen har en jämn och mjuk vevning, vilket gör rullen till oerhört lättfiskad och skön att använda. Full valuta för pengarna. Den kändes dock inte riktigt lika slittålig och stabil som Maxximus Big Shooter gjorde. Det är dock den billigaste rullen på vår lista, så om du är villig att ge upp lite slittålighet, för att spara lite pengar, så är detta absolut ingen rulle att skämmas över. En rulle som vi starkt rekommenderar till nybörjare som ska köpa sin första rulle.


Är du inte nöjd med våra toppval? Då rekommenderar vi att du kollar in butiken Happy Angler, varför? Jo pågrund av deras låga priser och breda sortiment.

Behöver du fler tips på olika bra haspelrullar kan du hitta det HÄR