Hur Fiskar Man Abborre ? Den Bästa Fiskeguiden 2021

Denna guide är uppbyggd i flera steg för att förbättra ditt abborrfiske. Vi kommer steg för steg gå igenom allt du behöver veta för ett lyckat abborrfiske.

uppdaterad 2021-07-13

dena fiskeguide innehåller


  • Vad är en abborre?
  • Hur fiskar man abborre?
  • Vilka beten?
  • Vilket spö?
  • Hur man hanterar en abborre

Bild på en abborre

Abborre(Perca fluviatilis) är en sötvattenslevande fisk. Abborren är Sveriges vanligaste fisk, du hittar den överallt i Sverige. De leker på våren, i grunt vatten. Abborrar jagar i stim, så om du fångar en är chansen stor att du får fler på samma ställe. Abborren är en utmärkt nybörjar fisk.


Hur Fiskar Man Abborre?

När du fiskar efter abborre kan du använda många olika beten och tekniker, den biter på nästan allt. Ibland kan abborren vara svårtrugad dock och då är det viktigt att veta de olika tekniker och knep för att lyckas.

Här under finns en video som går in på mer detalj


Vilka beten?

De beten som vi på Sverigefiske rekommenderar är jiggar och crankbaits. Vi har valt dessa två som våra favoriter eftersom att vi har fått bäst resultat med dessa och för att de är enligt oss de roligaste betena att fiska med. Men det fins såklart andra sorters beten du kan använda dig av t.ex wobblers, spinnare, ytbeten, och såklart levande beten såsom mask.


När det kommer till jiggar rekommenderar vi att du använder ett jigghuvud som är run 5 gram, då abborrar gillar långsamt svajande jiggar.

Våran favorit jigg är den bekanta Strike pro piglet shad vi har fångat så otroligt mycket abborre med dessa jiggarna och tycker att alla fiskare borde ha några stycken piglet shads i sin fiskelåda. De crankbait som vi rekommenderar är Berkley Zilla deep crank, den har varit otroligt effektiv för oss, gäddorna verkar älska den!Om du är ute efter fler fiskedrag så är Happy Angler en väldigt billig och bra affär


Vilket spö ska jag använda?

Vi har pratat och diskuterat denna frågan flera gånger inom Sverigefiske, men vilket fiskespö är egentligen bäst? Vi har hittat rekommendationer och från egna erfarenheter kommit fram till de bästa spöna för abborrfiske. Att fiska abborre går bra med vilket allround spö. Därför är våra rekommendationer för mer specialliserade spön runt abborre.


Mikado Spintube pro perch haspelspö

Detta lätta spö är perfekt för abborrfiske. Eftersom att spöt är så känsligt blir det en rolig kamp när man får hugg. Ett bekvämt spö med bra kast känsla.

Kastvikt 3-15 g


Gator Perch haspelspö

Detta spö är det perfekta spöt för alla abborr entusiaster där ute, det är på den dyrare sidan. Med detta spö får du den ultimata fiske upplevelsen när du fiskar abborre. Med den tunna klingan får man en fantastisk kamp mot abborren. Med en signal topp på spöt missar du alluring ett hugg!

kastvikt 3-20


Är du inte nöjd med Sverigefiskes toppval? Då rekommenderar vi starkt butiken Happy Angler, varför? Jo för att de alltid håller låga priser och har ett enormt brett sortiment.


Hur hanterar man abborren rätt? Kolla på videon nedan