Bästa Fiskevattnen Kalmar Län 2021

Kalmar län finns det nästan oändligt med sjöar. “så vart ska jag fiska?” undrar du. Vi på Sverigefiske har sammanställt de bästa fiskeställena i Kalmar län. Vi har testfiskat i många sportfiskesjöar i Kalmar län under ett flertal gånger för att nå fram till informationen.

Hummeln

Sverigefiske kan stolt rekommendera sjön Hummeln. Sjön är rik på fiskarter, den innehåller hela 17 st arter. Sjön är djupare än vad vi på Sverigefiske brukar fiska i, med ett medeldjup på 13,3 meter. Därför föreslår vi drag som går djupare än normalt.

Teamet har lagt märke till att större gäddjiggar fungerat bättre. Vi har summerat de jiggar som Sverigefiske haft bäst resultat på. En aning större jiggar mellan 20-30 cm har fungerat utmärkt i sjön, skrikiga färger har givit bäst resultat. Glöm inte bort att använda tunga jiggskallar, för bäst effekt.

Sverigefiske har 2 jiggar som favorit beten när det kommer till Hummeln. På en stark förstaplats har jiggen Daiwa Prorex Classic Shad 20-25 cm fiskjigg i färgen Holo Orange. En aning mindre jigg som fungerat utmärkt är Svartzonker McPike 21 cm fiskjigg i färgen PAP. Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!

Hossmo FVOF

Ett annorlunda ställe vi rekommenderar är Hossmo FVOF. Sverigefiske har under flera tillfällen fiskat i Hossmo och kommit fram till att Hossmoån är det perfekta fiskestället. Man behöver ingen båt för att ta sig fram det räcker att stå från land, det fungerar lika bra. Vi har fått goda resultat med stora gäddor samt små. I undersökningen vi utförde 2019 kom vi fram till att ån är perfekt till dig som är ute efter antalet fisk istället för storleken. Ån fungerar även bra för småbarnsfamiljer.

Sverigefiske rekommenderar mindre jiggar samt mindre jerkbaits. Vi har sammanställt de drag som fungerat bäst. Jerken som fungerat bäst är Siek Glapy 11 cm jerk i färgen HK26. Jiggen som fungerat bäst är Lucky John Kubira Swim Shad 5″ i färgen PG15