Bästa Fiskevattnen Norrbottens Län 2021

Har du tröttnat på dina gamla favorit fiskevatten och letar efter nya fiskeställen här i Norrbotten? Då har du kommit till helt rätt plats! Här har vi på Sverigefiske sammanställt de bästa fiskevattnen Norrbotten kan erbjuda.

Alla platser och vatten som vi rekommenderar har vi på Sverigefiske själva fiskat i och kan med gott samvete rekommendera till er.

Norrbotten är mest känt för sitt fiske efter Harr, Lax, Öring och Röding. Antalet sjöar och strömmar är nästintill oändligt. Trots att länet är mest känt för sitt ädelfiske så har det blivit mer och mer populärt att åka upp i landet för att fiska bland annat storgädda. Populära fiskemetoder på sommaren är flugfiske och spinnfiske. På vintern och våren sätter det populära pimpelfisket igång först, och främst efter Röding.

Orasjärv

Detta är en liten sjö på bra 2,3 kvadratkilometer, men vi på Sverigefiske blev mycket positivt överraskade över hur stora gäddorna var i denna sjö. I sjön finner du abborre, gädda, harr, öring, och lite ovanligt för Norrland även gös. Vattnet här är klart vilket allt vatten här i norra Sverige är, därför rekommenderar vi att ni använder er av mindre skrikiga färger. De beten vi använt oss av och rekommenderar till er alla är: Strike Pro Pig Shad Tournament 18 cm Fiskjigg i färgen Ice Spotted Bullhead, och SPRO Iris Popeye 17 cm fiskjigg i färgen Roach.

Renoträsket

Renoträsket, är en liten sjö med mycket vackert landskap runtomkring. sjön är bara 1 kvadratkilometer stor, med klart vatten. Vi på Sverigefiske har fått mest regnbåge under vår fiskeperiod, men du kan även finna röding, harr, abborre och gädda, men vi rekommenderar starkt att fiska efter regnbåge.

För att fånga de stora regnbågarna har vi använt oss av Rapala Jointed Shad Rap 9cm Wobbler i färgen CBG, om ni inte gillar den kan ni använda er av Siek Super cobra 5 cm Wobbler i färgen FL10g