Bästa Fiskevattnen Västernorrlands Län 2021

Västernorrlands län är beläget i mellersta Norrlands östra del. Till ytan är Västernorrland Sveriges sjätte största län. Du finner en stor rikedom av olika fiskevatten i Västernorrland, såsom åar, sjöar, älvar och hav. Det finns mycket goda förutsättningar för olika typer av sport- och fritidsfiske. Några av de arter som finns i Västernorrland är Öring, lax, harr, abborre och gädda är några av de arter som finns i vattnen. Västernorrlands län är fullt av bra fiskevatten, så vilket ska jag välja? Sverigefiske har provfiskat majoriteten av sjöarna vid ett flertal tillfällen, och sammanställt de fiskeplatser som visat bäst resultat.

Graningesjön

Vi anser att Graningesjön är en av de bästa fiskeplatserna i Västernorrland. Vi rekommenderar att du fiskar efter öring, men grov gädda finns även i sjön. Under åren har det plockats upp ett flertal gäddor över 10kg i sjön. Under vårt fisketest som Sverigefiske utfört landade den största på 9,6 kg. Sjön kan vara ganska svårfiskad om man inte vet vilka drag som ska användas, därför har vi på Sverigefiske sammanställt de beten som fungerat bäst. Jiggar har fungerat utmärkt i sjön, gärna lite skrikare varianter och större. Den jigg som fungerat bäst hittills har varit Savage Gear 4D Real Eel 30cm i färgen Golden Ambulance. Om du är mer en jerkbait person har Daiwa Prorex Lazy Jerk 17,5 cm jerkbait i färgen GOLD PERCH fungerat utmärkt.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!

Drömmesjön

Drömmesjön har gett otroligt bra resultat genom åren, det ligger ett galet personbästa på hela 17 kg gädda i sjön. Det säger mycket om vilka storlekar som finns i sjön. Drömmesjön har under lång tid varit känd för att hålla stora gäddor, därför är den en självklarhet att vi ska rekommendera sjön till andra. Under vårt fisketest som Sverigefiske utfört landade den största på 9,6 kg. Fiskarna kan vara ganska svårfångade och vi på Sverigefiske rekommenderar att man använder sig av tailbeten, för att locka upp de gröna monstrena. Tailbetet som fungerat bäst i sjön har varit Strike Pro Wolf Tail Jr 16 cm jerk vilket är en kombination av en jerkbait och ett tailbete, färgen som vi fiskat med har varit Shitty Roach – Red, vilket har givit otroligt bra resultat. Är du mer av jiggperson har Storm V-Slab 22 cm fiskjigg i färgen LRT fungerat utmärkt och gett bra resultat.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!