Bästa Fiskevattnen Västmanlands Län 2021

Har du tröttnat på dina gamla favorit fiskevatten och letar efter nya fiskeställen här i Västmanland? Då har du kommit till helt rätt plats! Här har vi på Sverigefiske sammanställt de bästa fiskevattnen Västmanland kan erbjuda.

Ställena vi rekommenderar har vårt team testfiskat på under flera tillfällen för att ge så säkert resultat som möjligt.

Fiskar att fånga i Västmanland är bland annat abborre, gädda, gös, lax, havsöring, harr och öring.

Fisket är otroligt varierande och tack vare det stora antalet vatten kan du välja och vraka mellan olika fiskesätt och arter. Utöver stora vatten som Mälaren och Hjälmaren rinner även Dalälven genom länet.

Åmänningen

Åmänningen är Västmanlands största sjö efter Mälaren och Hjälmaren. I sjön finns det rikligt med gädda, abborre samt gös. Men vi rekommenderar starkt gäddfisket. Gäddfisket har gett makalösa resultat och gäddorna påminner mycket om skärgårds gäddorna, de ger en bra fajt.

Det är alltid lika svårt att välja drag inför nya vatten, därför har vi på Sverigefiske sammanställt de drag som fungerat bäst under våra fisketester.

Är du intresserad av gummibeten rekommenderar vi starkt att du använder dig av en Storm V-Slab 22 cm fiskjigg i färgen LRO.

V-Slab 22cm

Är du mer åt jerkbait hållet, rekommenderar vi att du använder dig av Rapala X-Rap Peto 14 cm jerkbait i färgen ARB.

X-Rap Peto 14 cm

Tämnaren

Sjön Tämnaren är en relativt grund sjö med ett medeldjup på ca 100-130 cm. Sjön är dock fiskrik och erbjuder fiske av främst gös, gädda och abborre. Under främst sommarhalvåret kan det tidvis bli väldigt låg vattennivå beroende på för lite nederbörd. Detta medför att fisket med framförallt kastspö försvåras. Vattennivåerna sjunker.

Nu undrar du säkert vilka drag ska jag använda? Vi på Sverigefiske har sammanställt de drag som fungerat bäst för oss under våra fisketester. Vi rekommenderar starkt att du använder dig av poppers/ytbeten. De drag som fungerat bäst har varit Rapala Skitter V 10 cm popper i färgen G. Att fiska med små ankor, har aldrig varit fel, därför kan vi starkt rekommenderar att du använder dig av Savage Gear 3D Suicide Duck 10,5 cm i färgen Yellow.