Bästa Jiggarna 2021

Här på Sverigefiske har vi sammanställt de bästa jiggarna på marknaden 2021 för ett lyckat fiske. Hur rekommenderar vi? Vi tar hänsyn till vad vi på Sverigefiske haft bäst resultat med, användningsbarheten och priset. Alla drag som vi rekommenderar har vi själva fiskat med.

Jiggarna vi rekommenderar här är till för all around fiske.

Draget som fungerat bäst i ljusa sjöar

Draget som fungerat bäst i ljusare sjöar är Berkley Sneak Shad 8 cm i färgen Motoroil. Detta drag har vi på Sverigefiske haft otroligt bra resultat med. Dragets färgkombination gör draget perfekt till ljusare sjöar och skärgårdar. Motoroil är en känd favorit bland fiskare, för de otroliga resultaten. Sverigefiske rekommenderar detta betet speciellt till Blekinge Skärgård.

Draget som fungerat bäst i mörkare sjöar

Draget som fungerat bäst i mörkare sjöar är Roach Paddle Tail, av den mindre varianten. Färgen som vi använt av oss är G01. Draget har lockat till oss både gäddor samt stora abborrar. Jiggen är behandlade med bläckfiskdoft, vilket ökar lockelsen ytterligare. Roach Paddle Tail är uppbyggd av trelagersfärgs gummi, vilket förstärker jiggens konstruktion och hållbarheten blir bättre.

Sverigefiskes favorit

Sverigefiskes favorit har varit Strike Pro Piglet Shad under en lång period. Den är lite dyrare än de två föregående jiggarna, men det tar den igen i prestanda och hållbarhet. Draget är designat för större abborre och gös, men fungerar lika bra att fånga gäddor med. Piglet shad är Pig shads brorsa. De har förminskat draget och uppgraderat det. Strike pro har valt att salta magen, vilket ger lite tyngd i magen, det ger även jiggen en stabil gång och håller den på rätt köl även när den sjunker.

Vi rekommenderar färgen Limetreuse till mörkare sjöar

Vi rekommenderar färgen Gold flash till ljusare sjöar

Vi rekommenderar färgen Ice shad till fiske i ljusare respektive mörkare sjöar.