Bästa Fiskevattnen Kronobergs Län 2021

Kronobergs län kan vara lite svårfiskat. Inte för att fisket är dåligt utan för att det finns otroligt många fiskevatten att välja bland! Därför har vi på Sverigefiske sammanställt de bästa fiskeställena i Kronobergs län 2021. Alla vatten vi rekommenderar har vi själva fiskat i under ett flertal tillfällen.

Åsnen

Sverigefiske rekommenderar starkt Åsnen. Åsnen är en av de största fiskesjöarna i Sverige, vilket gör det till ett perfekt ställe för större samt mindre fiskar att växa till sig.

Sjön är ganska grund, med ett medeldjup på 3 meter, därför rekommenderar vi drag som går grundare. De drag som givit Sverigefiske bäst resultat på har varit större jiggar samt tailbeten.

Favoriterna i sjön har varit Pig Shad Tournament 18 cm samt Real Eel av savage gear i färgen Golden Ambulance.

Exen

Om du är sugen på en större sjö kan vi starkt rekommendera att du tar en titt på sjön Exen. Exen är känd för att hålla stora gäddor, samt ett högt antal gösar. Sjön är på 350 hektar, så vi rekommenderar att motor används. Sjöns djup varierar stor, med ett maxdjup på 9 meter. Vi har haft otroligt bra resultat på lite större jerkbaits eller mindre tailbeten. Gärna orange/gula skrikiga färger.

De drag vi på Sverigefiske haft bäst resultat på har varit Svartzonker McMio Tail Jerkbait i färgen Hot Pearl/OR, vilket inte är konstigt med tanke på att draget är designat av ingen mindre än Claes Claesson.

Om du är mer av Jerkbait person rekommenderar vi starkt Rapala X-Rap Peto 20cm Jerkbait, i färgen MRC. Draget som tagit Nordens gäddfiske till nästa nivå. Rapala X-Rap har visat gång på gång att draget levererar grov fisk, självfallet måste vi då ge den uppmärksamheten betet förtjänar. Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!