Bästa Fiskevattnen Västerbottens Län 2021

Har du tröttnat på dina gamla favorit fiskevatten och letar efter nya fiskeställen här i Västerbotten? Då har du kommit till helt rätt plats! Här har vi på Sverigefiske sammanställt de bästa fiskevattnen Västerbotten kan erbjuda.

Alla platser och vatten som vi rekommenderar har vi på Sverige fiske själva fiskat i och kan med gott samvete rekommendera till er.

Fiskemöjligheterna i Västerbottens län är i princip obegränsade, vare sig det gäller flugfiske, spinnfiske eller annat. Om man följer E4 längs kusten genom Västerbottens län finns en laxälv var femte mil. Här håller gäddfisket vid kusten och i inlandet världsklass, likaså röding- och öringfisket i fjällvärlden

Åbyälven

Åbyälven är för dig som är ute efter stor lax. Älven har en sträcka på 165 km. När Sverigefiske var där och fiskade blev vi tipsade om att vi skulle fiska på de nedre sträckorna av älven, därför att älven faller väldigt mycket där och skapar, nackar och forsar. Tipset visade sig vara mycket bra, och vi hade en fantastisk fiske upplevelse där. Vattnet är mycket klart och därför rekommenderar vi att ni använder mindre skrikiga färger när ni fiskar där. Vi använde oss av dessa skeddrag till fantastiskt resultat. Rapala x-rap scoop 14 cm skeddrag i färgen ROL, draget är egentligen designat för gäddor, men vi fann att den även fungerade utmärkt för laxfisket. Har du en stram budget? rekommenderar vi Fladen realistic serie flutter 21g skeddrag i färgen Roach.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!

Byske älv

Byske älv är Västerbottens största skogsälv och har fått ryktet den hetaste älven, för de stora laxarna. Laxarna här ska nämligen ha en medelvikt på 5 kg vilket förklarar ryktet. Vi bakom Sverigefiske har varit där ett flertal gånger. För att få bäst resultat rekommenderar vi fisket runt midsommar då laxfisket är som bäst. Men det är inte bara lax man fiskar efter här, man kan även hitta fina öringar. Även här använde vi oss av Rapala x-rap scoop 14cm skeddrag i färgen ROL, och Fladen realistic serie flutter 21g skendrag i färgen Roach.

Är du intresserad av Sverigefiskes toppval finner du betena i de blåa länkarna nedan!